Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Τεχνικές εκμάθησης!

       Ποια είναι η πιο σωστή τεχνική εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας; Και ποια τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάνεις για να φτάσει στον στόχο της σωστής και αυτόματης χρήσης μιας γλώσσας; 

Η εκμάθηση μιας γλώσσας είναι μια διαδικασία συνειδητή όσο και ασυνείδητη. Οι πολλές ώρες μελέτης δεν μας χαρίζουν συνήθως τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αντίθετα μπορεί να μας κουράσουν και να μας αποθαρρύνουν. 

Για τον λόγο αυτό σας προτείνουμε  μια εναλλακτική μορφή εκμάθησης!

Ανακαλύπτοντας τις προσωπικές μας δεξιότητες και διοχευτεύοντας την δημιουργηκοτητά μας σε δραστηριότητες που μας ευχαριστούν, οι μαθησιακές μας δυνατότητες μεγιστοποιούνται και έτσι φτάνουμε χωρίς πολύ κόπο στο στόχο μου έχουμε θέσει! Εύκολα και γρήγορα!   

Ας αρχίσει λοιπόν η ψυχαγωγία, ας ανακαλύψουμε μαζί την όμορφη και ορθολογική  γλώσσα που ονομάζεται Γερμανικά.



Τεχνικές εκμάθησης ξένων Γλωσσών.


 Η εκμάθηση ξένων γλωσσών είναι ένα αρκετά υποκειμενικό θέμα, ο κάθε σπουδαστής διαλέγει ανάλογα με την προσωπικότητα του, το επίπεδο μόρφωσης, τον ελεύθερο του χρόνο κτλ, διαφορετικές μεθόδους και τεχνικές εκμάθησης. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες αλάνθαστες συμβουλές που απευθύνονται σε όσους προσπαθούν να μυηθούν στον μαγικό χώρο της επικοινωνιακής διάστασης του λόγου.


Συμβουλή πρώτη.
θετική προσέγγιση 

Οι άνθρωποι λένε, κάνουμε καλύτερα αυτό που αγαπάμε, και φυσικά δεν κάνουν λάθος!
Η θετική προσέγγιση μεγιστοποιεί τις ανθρώπινες δυνατότητες, είτε σωματικές είτε πνευματικές, και μας βοηθά να πετυχαίνουμε τους στόχους μας πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Η αρχή άλλωστε είναι το ήμισυ του παντός! Αρχίστε με όρεξη και θετικότητα, και μην σκέφτεστε εκ των προτέρων πως η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι κάτι δύσκολο. Απολαύστε όσα μαθαίνεται και να χαίρεστε με την κάθε νέα λέξη ή πρόταση που κατέχετε. Αυτή η συμβουλή είναι και η σημαντικότερη. Διασκεδάστε με τις νέες ικανότητες σας. Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας σε φίλους και ενθουσιαστείτε με αυτό που κάνετε. Τα αποτελέσματα είναι εγγυημένα.

Συμβουλή δεύτερη
Εμπιστευτείτε τον εγκέφαλο σας 


Το ανθρώπινο σώμα κατέχει δυνατότητες, οι οποίες λειτουργούν χωρίς να συνειδητή συγκατάθεσή μας, η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας εντάσσεται και αυτή μέσα σε αυτές τις δυνατότητες. Μην υποτιμάτε τον εγκέφαλο σας!Ο εγκέφαλος είναι μια συσκευή καταγραφής πληροφοριών που εναρμονίζεται γρήγορα με το περιβάλλον του. Ακούστε, διαβάστε, αντιγράψτε λέξεις ή κείμενα, να είστε σίγουροι πως τίποτα δεν πάει χαμένο. 


Συμβουλή τρίτη
Οργάνωση ίσον αποτελεσματικότητα 

 Τα μεγάλα σύνολα απελπίζουν, αποθαρρύνουν, και μας εμποδίζουν να μένουμε επικεντρωμένοι στους στόχους μας. Για αυτό λοιπόν φροντίζει η γραμματική, η οποία χωρίζει σε θεματικές ενότητες την δομή μιας γλώσσας, και μας βοηθά να ταξινομήσουμε σε μικρές κατηγορίες όλες τις πληροφορίες που λαμβάνουμε. Επίσης η διαχωρισμός σε κατηγορίες μας οδηγεί στην αποτελεσματικότερη απομνημόνευση, στοιχείο στόχος για την εκμάθηση μιας γλώσσας. Η γραμματική λοιπόν δεν είναι εχθρός, αντίθετα είναι ένας πιστός και εξυπηρετικός σύμμαχος. 
Συμβουλή τέταρτη 
H εκμάθηση ως ψυχαγωγία 

 Η γλώσσα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αποτελείται από πολλά σύνολα θεματολογιών και διαφορετικών διατυπώσεων. Διαλέξτε ύλη, η οποία σας αντιπροσωπεύει! Βρείτε θέματα που σας απασχολούν και δεν σας κουράζουν. Σας μαγεύει ο κόσμος των παραμυθιών; Τότε διαβάστε παραμύθια, ώστε η διαδικασία της εκμάθησης να είναι πιο ξεκούραστη και αποδοτική. Σας απασχολεί η πολιτική ή οποιοδήποτε άλλο θέμα; Το διαδίκτυο παρέχει την δυνατότητα εύρεσης μιας μεγάλης γκάμας πληροφοριών σχετικά με κάθε είδους θέμα, εκμεταλλευτείτε τα ανεκτίμητα δώρα της ελεύθερης ανταλλαγής πληροφοριών, και επωφεληθείτε από αυτά!

Συμβουλή πέμπτη 
Αναζήτηση πληροφοριών 

Μια παροιμία λέει, όποιος ψάχνει βρίσκει. Η εύστοχη αυτή παρατήρηση ισχύει και σε αυτήν την περίπτωση. Έχετε απορίες; Τότε ψάξτε! Τα ηλεκτρονικά λεξικά του διαδικτύου παρέχουν μια πηγή γρήγορης και αποτελεσματικής μετάφρασης. Προμηθευτείτε ένα βιβλίο γραμματικής από την πολυάριθμη βιβλιογραφία. Να είστε σίγουροι πως εάν βρείτε την πληροφορία που ψάχνεται, ο ενθουσιασμός σας δεν θα σας επιτρέψει να την ξεχάσετε πότε. 

                               Καλή επιτυχία!                   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου